Volonterska subota u Splitu

Mladi Splićani i danas su nastavili s radom. Bilo je tu zanimljivih dogašaja. Neki su fizički radili, čistili okoliš i stanove, a neki su i plovili brodom. Ovi posljednji bili su štićenici doma Maestral i naši prijatelji iz Sarajeva. Dodatna pogodnost za ovu morsku akciju bio je prekrasan sunčan dan u Splitu.

No, ništa lošije nije bilo ni na ostalim akcijama. Volonterka Marina koja je sudjelovala u akciji čišćenja stanova kaže nam da je na akciji otkrila svoje nove talente. Osim što zna voziti bicikl, kuhati i peglati, otkrila je da je vična i čišćenju štekera, prekidača, vaza i rasvjetnih tijela. Okušala se također i u voditeljskoj ulozi i dizajnu interijera.

Nakon cijelog dana rada, uslijedit će predavanje i misa u crkvi Gospe od Zdravlja koju će voditi fra Marin Karačić. Potom će se svi volonteri uputiti na splitsku Rivu gdje će se održati veliki humanitarni koncert za Sigurnu kuću. Sigurna kuća sklonište je za žene i djecu koji su žrtve obiteljskog nasilja te im pruža pomoć na svim razinama, od materijalne do psihološke i duhovne pomoži. Problem s kojim se često suočavaju ograničeni su kapaciteti u odnosu na potrebe žena koje im se obraćaju za pomoć. Stoga će im i ova akcija biti od velike pomoći.

Koncert počinje večeras u 20:15 sati, a nastupaju klapa Ankora, klapa Pasika i bend Aura. Dođite večeras na Rivu, podržite mlade volontere i dajte svoj doprinos za splitsku Sigurnu kuću.