Uredimo tavan za djecu

Cilj ove akcije bio je očistiti školski tavan Osnovne škole Voltino u Zagrebu. Akcija je bila vrlo temeljita, od čišćenja podova, staklenih površina, zidova i metalnih zaštita za cijevi i grijanje do bojanja i uređivanja.

Voditeljica Vanja Jokić rekla nam je ovo: "Kada smo se svi okupili, odmah smo krenuli u akciju. Tavan je bio užasan, nije čišćen godinama i čim smo došli, htjela sam odustati, no dobila sam zadatak oslikavanja pa mi je odmah bilo lakše. Drugi su volonteri prali prozore, bojali grede, meli... Atmosfera je bila odlična! Svi smo se zabavljali i bili na korist. Tamo smo bili od 9 do 14.30. Uspjeli smo očistiti većinu toga i nadam se da će se taj prostor za nekih mjesec-dva (kada dobiju sve što im je potrebno za uređenje) biti u funkciji i da će djeci biti dobro tamo.

Sve u svemu, jedva čekamo iduću akciju!"

 

Volonterka Janja Petra bila je puna dojmova:

Iako smo se nagutali prašine na tavanu koji nije čišćen jako dugo (šuška se 40 godina), nije nam falilo volje i motivacije kako bi stari školski tavan prenamijenili u krojačku radionicu u kojoj će dvije učiteljice voditi besplatne radionice šivanja. Kad učiteljice dolaze u školu subotom čistit tavan, onda znaš da si na pravom mjestu. Svaka čast OŠ Voltino i drago nam je da smo mogli pomoći!