Pjesma, ples, slavljenje - gradsko kino Sinj

Sinoć u Sinju je održan koncert kao uvod u ovogodišnja 72sata bez kompromisa.
Ovo je i prvi koncert duhovne glazbe u Sinjskom kraju, tako 72sata bez kompromisa širi granice i izvan tih 72sata.
Sudjelovalo je pet izvođača, svaki s po nekoliko skladbi, te su na kraju svi zajedno otpjevali pet pjesama, a radosnoj publici nakon gotovo dva sata plesa i slavljena kao da nije bilo dosta. Pa i nije, sve je spremno za idući vikend i volonterski maraton u Sinju, koji ove godine očekuje gotovo duplo volontera nego prošle godine, dakle oko 200.

Pjesma, ples, slavljenje - gradsko kino Sinj je bilo ispunjeno radošću i poletom, od onih najmanjih koji su radosno plesali, do onih starijih.

Voditelji, Ivona Voloder Maras i Matej Sunara su svojim već dugim voditeljskim iskustvom i radosnim dosjetkama najavljivali izvođače ali i nasmijavali publiku. Prvi izvođač je bio Klapa Sinj čiji je predsjednik Ivica Mastelić izrazio radost što su se mladi okupili i oko duhovne glazbe, i vjeruje da bi sigurno neki novi ovakav koncert doveo još više publike. Smatra da bi ovakva glazba privukla mlade u Sinju, kojima je tako potreban kvalitetan sadržaj, kao što je i sam projekt 72 sata bez kompromisa.
Drugi izvođači su bili bend mladih ZnakPobjede iz Košuta.

Nakon njih nastupio je bend Sliryc 33 iz Dugog Sela, koji su svojim osebujnim rap stilom digli publiku na noge, ostavili su jako pozitivan utisak s obzirom da takva vrsta duhovne glazbe i nije toliko česta. Njihov pjevač benda Višeslav Foretić se i sam iznenadio što su Sinjani prihvatili da se ustanu sa svojih mjesta i da zaplešu te je izrazio svoju radost što su bili tako dobro prihvaćeni. Iza njih je nastupio bend iz Splita Anastazis, te posljednji izvođači su bili isto tako mladi bend VIS David iz Knina.

Na samom kraju svi izvođači zajedno su otpjevali pjesme koje je publika prihvatila na nogama.
Gvardijan sinjskog samostana fra Petar Klapeć je izjavio kako: Imati ovakve volontere u našem gradu je Božja milost, vjerujemo da će to iz godine u godinu još više rasti, a ove duhovne pjesme su samo još jedna duhovna snaga i vjerujemo da će ovakvih koncerata biti još u našem gradu.
Student iz Sinja Antonio je isto tako izrazio radost ovakvim duhovnim koncertom, ali i početkom novog volonterskog maratona koji ujedinjuje sve mlade u Sinju, bez obzira na njihove afinitete.

Koncert je zasigurno dao jedan novi polet u 72 sata bez kompromisa i još željenije iščekivanje do idućeg vikenda.

A ti? jesi se već prijavio/la?