Mali EKO Raj - 2

Kako se može stvoriti uistinu jedan dio raja na zemlji dokazali su nam veseli đaci Osnovne škole Frana Krste Frankopana, njihovi roditelji te zagrebački volonteri velikog međunarodnog projeka '72 sata bez kompromisa'.

14. listopada okupili su se zajedno sa ostalim dobrovoljcima kako bi uredili okoliš škole i eko vrta u parku škole. Posla je bilo uistinu puno, no kada se male i velike ruke slože, uistinu sve se može!

Uz veliki trud ali i neizostavni izraz zadovoljstva, nasipao se šljunak na ranije izraženoj šetnici, bojale su se drvene kućice i nadstrešnice u vrtu, impregnirala drvena hrastova građa, izrađivale drvene gredice za vrt, čistila ograda od korova, kosila trava, uklanjalo lišće i uklanjalo raslinje.

Uz dobru organizaciju i svakako dobru volju, projekt je pokazao kako odrasli mogu biti primjer mlađima u razvijanju različitih vještina, kreativnosti ali i poticanju odgovornosti prema okolini i okolišu. Nadamo se kako će ova akcija potaknuti i puno drugih, jer nakon njih ostaju duboko urezana sjećanja ali i nova prijateljstva.