Krenula 72 sata u Split!

Najveći volonterski maraton započeo je večeras i u Splitu, u dvorani na sveučilišnom kampusu. Akcija je krenula okupljanjem 600 mladih volontera koje je svojim nagovorom dočekao fra Marin Karačić. Fra Marin će narednih dana voditi duhovnu obnovu za splitske studente kojoj će se pridružiti i naši volonteri.

Fra Marin je pohvalio okupljene mlade zbog toga što su uočili oko sebe ljude u potrebi i što su našli vremena da se uključe u ovu akciju. Podsjetio ih je da tijekom same akcije ne zaborave Onoga zbog kojeg sve to i rade. Nakon nagovora, uslijedila je sveta misa za sve okupljene.

Nakon mise, glavna koordinatorica projekta, Mariela Milošević, pozdravila je sve volontere i predstavila im organizacijski tim koji je do sada vrijedno pripremao projekt te će im narednih dana biti svima na raspolaganju. Izrazila je radost zbog velikog odaziva volontera te se svima zahvalila i zaželjela da im naredna 72 sata budu nezaboravna.

Na koncu, volonterima je samo preostalo da dođu do označenog broja svoje akcije gdje su ih čekali njihovi koordinatori s majicama i spremnim zadacima za naredne dane. Oni koji se nisu stigli prijaviti mogli su iskoristiti priliku i prijaviti se na 'last minute' pultu.

Sve u svemu, bio je to jedan dobar početak velike volonterske priče. Nastavak slijedi odmah sutra. Vidimo se na volonterskim pozicijama!