Završetak 72 sata bez kompromisa

Kad se marljivo radi, i to u dobrom društvu, 72 sata brzo prođu! Naša velika volonterska akcija u Splitu završila je danas svetom misom i domjenkom na kampusu.

Prije mise, fra Marin Karačić održao je svoje posljednje predavanje u sklopu studentske duhovne obnove. Nakon predavanja, mladima se pridružio don Nediljko Ante Ančić koji je predvodio svetu misu. Istaknuo je da svatko od nas treba otkriti na što nas to Gospodin poziva te taj poziv onda i praktično živjeti. Na završetku mise, povjerenik za mlade don Mihael Prović zahvalio se svim okupljenim mladima, a posebne zahvale uputio je i don Nediljku Anti Ančiću i fra Marinu Karačiću koji je proteklih dana vodio duhovnu obnovu.

Vidno uzbuđena i radosna, okupljenima se na kraju obratila i glavna koordinatorica projekta Mariela Milošević. Zahvalila se svima koji su na bilo koji način pomogli ovogodišnja 72 sata bez kompromisa, a najveće zahvale uputila je svom organizacijskom timu te samim volonterima bez kojih ovaj projekt ne bi imao smisla.

Svi volonteri potom su se zajedno fotografirali, nakon čega je uslijedio ručak i druženje. Bilo je tu i štićenika udruga u kojima se volontiralo koji su svojim veseljem dodatno podigli atmosferu. Sve to pjevanjem i sviranjem pratio je SKAC bend koji je animirao i svetu misu. Također, volonteri su imali priliku i zapisati svoja iskustva u knjigu dojmova.

Iskustva ovogodišnja 72 sata bez kompromisa sigurno ćemo svi još dugo nositi u svom sjećanju. Neka nam sve ono što smo doživjeli bude trajni poticaj da budemo ruka pomoći najpotrebnijima svaki dan u godini. Dogodine se vidimo opet u nekoj od akcija 72 sata, u još većem broju!