Stranac bijah - druženje

Volonterski projekt '72 sata bez kompromisa' 14. listopada je u Zagrebu joć jednom svojom akcijom razveselio ljude. Ovaj put bile su to obitelji koje su dobile zaštitu u Republici Hrvatskoj a s kojima surađuje Isusovačka služba za izbjeglice .

Za njih su volonteri velikog međunarodnog projekta '72 sata bez kompromisa' pripremili prezentaciju na engleskom jeziku s ciljem boljeg upoznavanja grada Zagreba ali i iskazivanja dobrodošlice.

Prostorije Multimedijalnog instituta-Klub MAMA su bile ugodno uređene te su nakon same prezentacije zadržale posjetitelje na dugom radosnom druženju.

A kako je bilo volonterima?

Subotu smo proveli u prihvatilištu za izbjeglice Porin, gdje smo se družili s preslatkom djecom, izrađivali lutke i održali predstavu "Vuk i sedam kozlića".

Popodne smo poslušali predavanje JRS-a o problemima i situaciji u kojoj se azilanti nalaze te se družili s obiteljima kojima je odobren azil u našoj državi. Njihovoj djeci smo također izveli lutkarsku predstavu koja im se jako svidjela.

Prekrasan dan! Puno novih iskustva (i poznanstva) smo stekli..uz radost i veselje dječice koja su ostavila trag u našim srcima.