Rad, rad i samo rad...još jednom!

Krenuli smo ujutro s Glavnog kolodvora put Vrbovca. U Vrbovcu su po nas došla dva člana Zajednice koja je smještena u dvorcu u Kučarima.

Marton nam je bio glavni domaćin. Proveo nas je kroz imanje i dvorac i podijelio zadatke. Dok smo razgledavali pili smo jogurt koji su oni sami napravili - imaju svoje krave.

Podjela poslova: dvojica su bila na drvima, dvojica na keramici, a jedan na krunicama. Radili smo do ručka u podne. Prije ručka moli se Angelus na talijanskom (službeni jezik zajednice). Poslije ručka je kratak odmor do krunice. Moli se na talijanskom i šeće se kroz imanje.

Nakon krunice don Ivan Filipović je razgovarao s nama i odgovarao na pitanja. On je drugi svećenik ponikao iz zajednice, ima ih sedmorica u svijetu. Nakon razgovora nastavili smo rad na starim zaduženjima. Radili smo do 15:30 kad su nas odvezli nazad u Vrbovec. Vratili smo se vlakom.

Jedan volonter - Dario, išao je vlastitim autom. Njemu se rad i Zajednica toliko svidjela da je ostao s njima čak do 17:30. Na slici smo Marton, on i ja na keramici.