Mladi iz šest hrvatskih gradova Dubrovnika, Osijeka, Sinja, Splita, Zadra i Zagreba - u organizaciji triju Studentskih katoličkih centara iz Zagreba, Splita i Dubrovnika te Pastorala mladih Zadarske nadbiskupije udružili su snage u organiziranju projekta '72 sata bez kompromisa'. Organizatori projekta su:

Studentski katolički centar u Dubrovniku,SKAC_DU, najmlađi je SKAC u Hrvatskoj, a djeluje od srpnja 2014. godine s ciljem da u gradu s oko dvije tisuće studenata ponudi sadržaje i programe koji će obogatiti ponudu za mlade i pružiti im priliku pokazati vlastite talente djelujući aktivno u društvu. Organiziraju mjesečne formacije za studente i učenike, provode program 'Effata', kao i sportske ljetne i zimske igre, tematske večeri i druženja, izlete, različite humanitarne akcije.

2-SKAC-ST

Studentski katolički centar u Splitu, SKAC_ST, studentska je udruga koju su osnovali i koju vode studenti splitskog Sveučilišta okupljeni oko različitih projekata koje sami pokreću, vode i realiziraju. U udrugu je uključeno više od 500 polaznika te 50-ak aktivnih članova od kojih su neki voditelji projekata. Djeluju na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije s brojnim projektima: Sveučilišni forum - u dodiru vjere i znanosti, Skac_St igre, 3D, Cross_ing, Planinarski kriŽni put, Forum+ i drugi.

loogoPastoral mladih Zadarske nadbiskupijeokuplja srednjoŠkolce, studente i radničku mladež. U sklopu mjesečnih aktivnosti organizira se klanjanje, misa za mlade i susreti, dok se na godišnjoj razini priređuju hodočašća, planinarski križni put, Holywina. Posebno su posvećeni programima aktivnog uključivanja mladih katolika u društvo, posebice u Zadarskoj županiji. U organizaciji pastorala sudjeluje skupina mladih s povjerenikom.

1-SKACStudentski katolički centar Palma, SKAC iz Zagreba, neprofitna je udruga civilnog društva koju vode vjernici laici, a usmjerena je na rad s mladima u duhu kršćanskoga svjetonazora. U sklopu udruge provode se akademski projekti: formacija mladih '3D', Volonterski centar SKAC, zajednica Srce Isusovo, misa mladih, a SKAC iz Zagreba prepoznat je i po organizaciji ljetnog kampa na Modravama. U ljeto 2014. godine tijekom mjesec dana u radnom kampu pomagali su stradalima u poplavama u Gunji.