Kako nas je spasila kutija s deterdžentima?

Sa smanjenjem broja dana do '72 sata' nervoza se proporcionalno povećava. Uz svaki trud utopiti brige u beskraju Božje providnosti i milosrđa, nekako se uvijek provuče sumnja: Jesmo li se maksimalno potrudili? Jesmo li učinili baš sve što smo mogli?

Iz nesigurnosti me osmjehom u stvarnost vrati Đurđica i već kad sam s pola noge bila na putu vratiti se u stan, ispriča mi jednu '72 sata' dogodovštinu.

Ovih nam se dana u stožer javila jedna djevojka u želji da bilo kako podrži akciju '72 sata bez kompromisa'. Ona ne može sudjelovati jer radi, ali želi pomoći. Ne znajući o kome se radi, Đurđica joj odluči povjeriti cijelu listu potrepština pa neka ona vidi ima li što god u kući ili se pak iza njenog imena krije neka poduzetnica koja će sve naše virtualne minuse dovesti na nulu.

Kroz nekoliko dana javlja se još uvijek nepoznata volonterka sa željom da nas posjeti i donese što je prikupila. Znatiželjna Đurđica šokirala se kada je na vrata Kluba pokucala 23-godišnjakinja s dvije pune kutije sredstava i pribora za čišćenje te kuvertom koju su poslale njezina mama i sestra.

Za vrijeme trajanja akcija, ona će raditi, a sve što se događa pratit će jedino putem društvenih mreža i našeg weba. Ali sudjelovat će! I svojim je doprinosom pomogla dio od gotovo 200 akcija koje će naši volonteri marljivo izvršavati.

Tom gestom su pokazale kako nečije malo može značiti puno.

Zato, dobri ljudi, ako i vi nas možete i želite podržati, javite nam se! Pomoć se ne može izmjeriti količinom nego voljom i srcem.

Što ti se čini, koji je od ove trojice bio bližnji onomu što je upao među razbojnike? On odgovori: Onaj koji mu iskaza milosrđe. Nato mu reče Isus: Idi pa i ti čini tako!

Studentski katolički centar Palma
Palmotićeva 31, 10000 Zagreb
Tel.: 01/4803 007
E-mail: zagreb@72sata.hr
IBAN: HR4924840081500196811
Raiffeisenbank Austria d.d

A kontaktirati nas možete OVDJE