Iduće godine u ''72 sata bez kompromisa'' volontira i predsjednica Republike Hrvatske

Koordinatorica projekta ''72 sata bez kompromisa'' za Zagreb Đurđica Blažević sudjelovala je na okruglom stolu u organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske na temu ''Biti mlad, bez odgovarajuće roditeljske skrbi i živjeti u Hrvatskoj''.

Okruglim stolom predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uključila se u akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ''Da život imaju'' koja podsjeća na probleme s kojima se susreću mladi bez primjerene roditeljske skrbi, kao i na mogućnosti rješavanja teškoća i zapreka na koje nailaze u školovanju, osamostaljenju i svakodnevnom životu.

U raspravi, uz Predsjednicu sudjelovali su stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u socijalnoj skrbi koji se desetljećima brinu za mlade, rješavajući probleme i zapreke na koje nailaze djeca i mladi. Sudjelovali su predstavnici resornih ministarstava i drugih nadležnih institucija te sadašnji i bivši korisnici Caritasovih domova.

U vidu odluke Predsjednice da se članovi njezinog Ureda kao i članovi Vijeća mladih prema potrebama odazovu volonterskim i humanitarnim akcijama, predstavljen je i nedavno završen projekt ''72 sata bez kompromisa''. Na temelju iskustva u Zagrebu, voditeljica projekta za Zagreb podijelila je s okupljenima informacije o konkretnim potrebama koje su isplivale kroz projekt te će se u dogovoru s korisnicima pojedinih ''72 sata bez kompromisa'' akcija moguće u njih uključiti i Predsjednica i njezini suradnici.

- Mladi žele promjene, žele bolje društvo i pokazuju to svojim sudjelovanjem u ovoj akciji, ali trebamo i vas! Mladi žele volontirati, ali vi nam trebate kako bismo to mogli ostvariti - rekla okupljenima Đurđica.

Predsjednica Grabar-Kitarović odgovorila je kako se sljedeće godine kao volonterka i sama želi priključiti akciji ''72 sata bez kompromisa''.

- Želimo tako dati potporu sve snažnijem zamahu volontera koji svojim djelima pretvaraju naše društvo u humaniju i u svakom smislu bolju zajednicu, a jednako tako svjedoče kako se može stvoriti pozitivnija klima, koliko život doista može biti lijep, za što nam naša Domovina pruža sve uvjete - zaključila je na okruglom stolu Predsjednica.