Indiana Jones junior

U suradnji s OŠ Lotrščak jedna od volonterskih akcija koja se odvila u petak ujutro bila je posjet ArheoloA?škom muzeju u Zagrebu koji je ovom prigodom djeci darovao ulaznice.

Nitko ne ostaje ravnodušan kada šeće kroz 2 milijuna staru povijest ili pod budnim okom faraona razgledava egipatske predmete. Gotovo je nemoguće suzdržati se ne dotaknuti nešto od izloženih predmeta, bilo da je to prekrasan stari nakit, prekrasno posuđe ili nešto od vojne opreme Rimskog carstva.

Osim razgledavanja djecu je pratilo stručno vodstvo muzeja, a najviše su ih razveselile radionice.

Širenje volonterskog duha spontano izaziva da onaj koji dobiva, dijeli dalje, pa su se nakon muzeja djeca i volonteri uputili u župni Caritas ili Pučku kuhinju gdje su predali donacije hrane za potrebe siromašnih.

Volonter Ante Miličević ukratko je opisao što su radili toga petka: "Pomogli smo dječacima iz OŠ Lotrščak odnijeti donacije u Caritas župe Svete Obitelji i Gradec. S nama su išli i učitelji Andrej i Kristijan.
Nakon što smo predali donacije, otišli smo u Arheološki muzej. Ondje nam je teta pričala o starom Egiptu i naučila dječake pisati i čitati hijeroglife."