Dragi volonteri "72 sata", bravo i hvala vam!

I Zagreb je istrčao svoj veliki 72-satni maraton! Više od 700 volontera koliko ih je bilo uključeno u zagrebačkih ''72 sata bez kompromisa'', projekt su završili kako su ga i započeli - svečanim euharistijskim slavljem. Ovog puta okupili su se u prijestolnici Zagrebačke nadbiskupije, a svetu Misu predslavio je rektor zagrebačke katedrale, mons. Josip Kuhtić. Prisutan je bio i p. Ivan Matić, župnik Župe Presvetog Srca Isusovog u kojoj je sjedište organizatora ovog velikog volonterskog projekta za Zagreb, SKAC Palme.

Koja je istina o mojem životu i mojoj vjeri? Nitko ne može reći da je već ''došao na cilj'', naglasio je u homiliji mons. Kuhtić. U osvrtu na nedjeljno evanđelje promišljao je s mladima i drugim okupljenim vjernicima koje je to ''svadbeno ruho'' o kojem Isus govori kad nas poziva na gozbu.

Svadbeno ruho je unutarnje odijelo, unutarnja opredijeljenost za radost zbog poziva, a pozvani su ljudi svih vremena, rekao je. Svadbeno ruho je i ljubav, dodao je, i to ona koja uključuje žrtvu i predanost.

Naglasio je i kako je ljubav ljubiti, ali i znati biti ljubljen, te koliko za to često osjećamo nesposobnost. U duhovnoj lijenosti ne zamjećujemo jedni druge, mirimo se s teškim situacijama oko nas, mirno prolazimo pored prosjaka, bolesnih, potrebitih svake vrste odmahujući rukom i rečenicom ''To je tako''.

U ozračju proteklih 72 sata koji su, više od svega, bili i borba sa samima sobom da živimo upravo suprotno, potaknuo je i ohrabrio svakog koji se ''ne miri'' sa situacijom pored sebe, koji zamjećuje, zastaje i stavlja sebe na raspolaganje u želji da se nešto promijeni.

Na kraju je čestitao mladim volonterima i u ime svih naglasio kako se naša zemlje, uz njih, ne mora brinuti za svoju budućnost.

Volonterima se na kraju mise obratila i koordinatorica ''72 sata bez kompromisa" za Zagreb, Đurđica Blažević, zahvaljujući svim donatorima, institucijama s kojima je bilo provedeno preko 150 akcija, velikom organizacijskom timu i ponajviše volonterima bez kojih bi sve ostao samo idejni projekt. Uz želju i poticaj da nastave volonterski djelovati zaključila je: 'Bravo i hvala vam!'